חאן זרעוניה בבנימינה

הודעת שגיאה

  • Strict warning: Declaration of openlayers_layer_type_virtualearth::options_form() should be compatible with openlayers_layer_type::options_form($default = Array) ב-ctools_plugin_load_includes() (שורה 480 מ-/home/maslular/public_html/sites/all/modules/ctools/includes/plugins.inc).
  • Strict warning: Declaration of openlayers_layer_type_yahoo::options_form() should be compatible with openlayers_layer_type::options_form($default = Array) ב-ctools_plugin_load_includes() (שורה 480 מ-/home/maslular/public_html/sites/all/modules/ctools/includes/plugins.inc).
  •  חאן זרעוניה מבט מבחוץ
  • חאן זרעוניה חצר פנימית
  • חאן זרעוניה חצר פנימית
  • חאן זרעוניה דלת כניסה
  • החאן מבט מרחוק
  • גינת החאן

חאן זרעוניה בבנימינה

חאן זרעוניה, הממוקם בחלק המערבי של בנימינה, קיים מעל 150 שנה , הוקם בסוף המאה ה-19 על ידי העותמנים. והשתמר במלואו מלבד אגף אחד שניזוק .החאן הוא למעשה אורחן דרכים אך המבנה יועד לבית פרטי. השם זרעוניה ניתן על ידי המועצה והועדה לשימור אתרים.
שעות פתיחה: 
יש צורך לתאם מראש לאחר שהמקום הועבר לבעלות פרטית. מחירון כניסה : סיורים ללא תשלום, אירועים בתשלום

חאן זרעוניה, מהיפים ממבני החאן בארץ ,הוקם בסוף המאה ה-19 על ידי העותמנים הוא למעשה אורחן דרכים אך המבנה במקור יועד לבית פרטי.

צוות בהשתתפות הנהלת המועצה והעמותה לשימור בנימינה החליט על איסוף ותיעוד ארכיטקטוני והיסטורי של תולדות המבנה בהמטרה לשמור על צביונו המקורי ושחזור מחומרים מקוריים כמו אבני כורכר שמאפיינים את האזור. מומלץ לבקר באזור החאן וכשלצדו הבאר האנטי לית וכאן נפרשת היסטוריה שלמה בסיור ללא עלות במקום מקסים והיסטורי.

ההסטוריה

החאן הוקם כבית חווה, בשנות ה- 80 של המאה ה- 19 בידי משפחת סאדק פאשה, הנכבד מבין הבוסנים בקיסריה. המקום נרכש ע"י פיק"א בראשית המאה ה- 20 ושימש חקלאים מראשוני הקבוצה הקליפורנית והקבוצה ההולנדית עד להתיישבותם בבנימינה. לאחר מכן הפכה פיק"א את החווה לתחנת ניסיונות בספטמבר 2005 הוא נקנה על ידי משפחה שהשקיעה בו כסף רב על מנת לשחזרו כבעבר. לאחרונה הפך החאן למקום מגורים למקום אירועים . אך יחד עם זאת בעלי המקום עורכים בו מידי פעם קונצרטים ומזמינים את תושבי בנימינה והאזור.

בית ספר אמירים ברוח מבנה החאן

כאשר הוקם בית ספר אמירים בבנימינה הוחלט לתת את הדעת על המבנה הקשתי של החאן ולהתאים את מבנה בית הספר לסביבה. ואכן הארכיטקט שבנה את מבנה אמירים השתמש במודל הקשתות בכל המבנים שבבית הספר ודאג שהכל יראה כהמשך של מבנה עתיק ומיוחד, התקרות המוגבהות שתורמות לאקוסטיקה במרחבים, האבנים , שער הכניסה ועוד. המטרה היתה לשמר אזור רחב ולא רק את מבנה החאן על מנת שלא יראה כמשהו שתלוש מהמציאות והנוף המקומי. זוהי החלטה נבונה ואכן נעים להסתובב בכל האזור כאשר הדגש על השימור ושילוב ההיסטוריה בהווה היה חלק מחשיבה מעמיקה בעת התפתחות אזור זרעוניה
מאת: 
תלמידי כיתה ה', בי"ס אמירים בנימינה, מורה מלווה אתי ריווט
I visited here
0
Like it
0

תגובות